5 sfaturi care te ajuta sa alegi un probiotic eficient
Reglează tranzitul intestinal şi te feresc de constipaţie dacă ştii cum să iei cea mai bună decizie atunci când le achiziţionezi. Probioticele sunt acele bacterii bune care se găsesc în flora intestinală. În tractul nostru digestiv avem bacterii bune care sunt esenţiale pentru a menţine un echilibru al florei intestinale şi a preveni înmulţirea bacteriilor rele. Echilibrul florei bacteriene intestinale este foarte sensibil şi poate să fie perturbat de numeroşi factori precum administrarea antibioticelor, anticoncepţionalelor, dar şi de unele boli digestive sau stresul. În mod obişnuit, flora intestinală are nevoie de şase luni pentru a se reface după un tratament de o săptămână cu antibiotice. Probioticele pot corecta aceste dezechilibre ale florei intestinale mult mai rapid, iar beneficiile lor nu se opresc aici. Iată cele mai importante roluri ale probioticelor în organism:
Cresc imunitatea organismului; Previn alergiile alimentare; Studiile au demosntrat că probioticele sunt capabile să reducă nivelul de colesterol; Previn infecţiile tractului digestiv; Reglează tranzitul intestinal, prevenind atât diareea, cât şi constipaţia; Împiedică dezvolatea bacteriilor rele în tubul digestiv; Contribuie la sinteza vitaminei K şi a anumitor vitamine B; S-a descoperit că previn indirect cancerul de colon.
Cele mai bune surse de probiotice
iaurt, chefir, brânzeturi; varza murată; sos de soia fermentat (miso); microalge (spirulina, chlorella); alimentele fermentate, dar fără o cantitate mare de sare; suplimente nutritive cu probiotice. Sfaturi ca să alegi un supliment cu probitice bun
1. Efectul unui probiotic depinde de tipul tulpinii din care provine. Două tulpini de Lactobacillus pot avea proprietăţi diferite, de aceea este important ca atunci când trebuie să luaţi un probiotic să vă informaţi asupra tulpinii care se află în compoziţia produsului şi eficienţa acesteia. Denumirea unei tulpini este dată de: genul probioticului (ex. Lactobacillus), specia (ex. acidophilus) şi numele cercetătorului sau institului care a descoperit-o.
2. Un produs probiotic cu tulpini multiple are mai multe avantaje comparativ cu o singură tulpină.
3. Cele mai multe studii clinice efectuate la om au dovedit că probioticele sunt eficiente doar dacă sunt administrate în doza corespunzătoare. Respectă instrucţiunile de pe ambalaj!
4. Să aibă eficacitate dovedită clinic;
5. Să poată fi asociat tratamentului cu antibiotice.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.