În acest an, emisiunea MasterChef şi-a schimbat juriul, însă publicul a rămas fidel postului Pro TV. Acum, cei trei juraţi sunt Patrizia Paglieri, Florin Scripcă şi Adrian Hădean, iar audienţele sunt în creştere.
Show-ul, care este difuzat în fiecare luni şi marţi, de la ora 20.30, reuşeşte să strângă în faţa televizioarelor, în fiecare ediţie, peste 1,5 milioane de români pe minut.
Adrian Hădean, unul dintre cei trei juraţi, ne-a acordat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit despre pasiunea lui pentru gătit.
eva.ro: De când eşti pasionat de gătit?
Adrian Hădean: Sincer, nu-mi dau seama când gătitul a devenit o pasiune. Cred că a fost în mine tot timpul, pentru că preocuparea mea pentru gătit s-a manifestat natural, de la gătitul de mic copil alături de familie și până în momentul de față, când pasiunea a devenit meserie.
De unde ţi-a venit această pasiune?
Gătitul m-a fascinat de mic, influențat fiind probabil de modelul bunicilor. Îmi plăcea să o văd pe bunica gătind cu atâta grijă și cu atât de mult suflet. Era aproape un cult, ceva deosebit, care-mi transmitea multă afecțiune și un sentiment de confort sufletesc aparte.
Gătitul în familie de mai târziu sau alături de prieteni, toate sunt momente de legătură profundă între oameni.
Mi-a plăcut mereu această latură a mâncării, de a aduce oameni împreună, de a suda relații și a crea amintiri.
Ce bucătar celebru te inspiră?
Mă simt inspirat de mulți bucătari, nu toți neapărat atât de cunoscuți. Dar unul dintre preferații mei e Raymond Blanc pe care-l admir pentru tot ceea ce a reușit să facă în cariera sa.
Care este mâncarea ta preferată?
Sunt foarte des întrebat acest lucru, iar răspunsul meu surprinde mereu. Nu am o mâncare preferată. Gătesc și mănânc în funcție de starea pe care o am. Mâncarea trebuie să fie și o hrană pentru suflet, nu doar pentru trup, de aceea mă las inspirat de fiecare moment al zilei, de oameni, de locuri, de starea mea din acel moment, de foarte multe lucruri.
Ce ţi se pare că este cel mai uşor de gătit?
Nimic nu este ușor de gătit bine. Nimic nu este greu de gătit bine. Fiecare preparat are nevoie de atenție, trebuie să respecți tehnica și ingredientele pe care le folosești și felul în care le combini. Chiar și ceva aparent banal poate ieși un fiasco, dacă nu îi acorzi atenția cuvenită.
Cât de des găteşti?
E și meseria și pasiunea mea, deci gătesc mult. Fac acest lucru pentru clienți, pentru familie și prieteni, chiar dacă ajung mai rar să gătesc pentru cei apropiați și nu în ultimul rând pentru mine.
Testez mereu rețete noi, aprofundez altele mai vechi, experimentez de fiecare dată când am ocazia, gătesc pentru că asta îmi place să fac și e ceea ce-mi doresc.
Pentru cine găteşti cel mai mult?
Cel mai mult gătesc pentru clienți, oriunde sunt solicitat.
Îmi mai rămâne timp și pentru familie și prieteni, dar trebuie să recunosc că aici compensează și ei.
Ce înseamnă pentru tine o reţetă perfectă?
Rețeta perfectă e aceea care te face să-ți dorești să ieși din tipare și să încerci ceva nou, ceva inedit. E noutatea sau redescoperirea permanentă a unor gusturi interesante, care te vor urmări multă vreme. Îți stârnește emoție, îți dă o stare de bine și leagă o amintire a unui moment frumos din viața ta.